top of page

About

DSC_0541_edited.png

Waarom deze bezetting?

 

Bij 2 violen en altviool denken veel mensen meteen aan het Terzetto van Antonín Dvorak.

Zeker een pareltje-maar er is zoveel meer geschreven voor deze bezetting!

Denk bvb aan de kleurrijke en energieke Serenades van Kodaly en Martinu, de geheimzinnige Rhapsodie van Frank Bridge, de ontroerende „Drobnosti“ van Dvorak, het verrassend originele trio van Taneyev of twee prachtige trio’s van Beethoven.

Wij zien het als een missie om deze schitterende muziek meer bekendheid te geven en combineren dat met mooie arrangementen van Bach en Haydn tot Tango’s en Ragtimes.

 

Waarom de naam Calliope?

 

Wij repeteren in de Calliopestraat in Den Haag. Waar deze naam voor staat is voor ons inspiratie en voorbeeld.

Calliope (Grieks voor „beeldschone stem“) was volgens de Griekse mythologie de muze voor de poëzie en tevens de moeder van Orpheus die met zijn muziek, die hij o a van zijn moeder geleerd had iedereen kon betoveren.

Wij streven ernaar door wonderschone, op elkaar afgestemde en fantasievolle interpretaties ons publiek in vervoering te brengen.

 

Wie zijn wij:

 

Trio Calliope wordt gevormd door Sasha Mashina, Momoko Noguchi en Tanja Trede, collega’s in het Residentie Orkest Den Haag.

Zij delen de passie voor kamermuziek en nieuwsgierigheid naar onbekende bezettingen en composities die het meer dan verdienen om uitgevoerd te worden.

Bovendien hebben zij zowel muzikaal als ook menselijk een bijzondere „klik“ met elkaar en is het spelen in deze formatie een mooie verrijking van hun leven.

Ze traden veelvuldig op op diverse podia in Nederland (o a Azijnfabriek Den Bosch, Op Hodenpijl Schipluiden, en bij diverse concerten van Het Residentie Orkest).

Binnenkort is zowel een concert als ook een CD-opname van de Serenade van Kodaly in Mannheim (Duitsland) gepland.

bottom of page