top of page

Bio

DSC_0576%2520(4)_edited_edited.png

Sasha Mashina

Sasha Mashina, geboren in Rusland, won prijzen op verschillende internationale concoursen. Onder meer Wolfgang Marschner, Natalia Morozova, Leonidas Kavakos, Ilja Grubert en Johannes Leertouwer hebben een belangrijke rol gespeeld in Sasha’s artistieke ontwikkeling. Zij treedt veelvuldig op als solist en kamermusicus in binnen- en buitenland en is als violist verbonden aan het Residentie Orkest. Sasha is als bestuurslid verbonden aan Stichting Podium Calliope, een exclusieve locatie in hartje Den Haag voor kamermuziekconcerten, organisatie van evenementen en klassiek muziekeducatie.

Altviool-Tanja-Trede_edited_edited.png

Tanja Trede

Tanja Trede, geboren in Heidelberg, studeerde Viola bij Johannes Lüthy en Diemut Poppen en barokaltviool bij Enrico Gatti in Den Haag waar zij lid is van het Residentie Orkest.
Ze volgde masterclasses bij o a Hatto Beyerle, Barbara Westphal en Hariolf Schlichtig en musiceerde bij „Villa Musica“ met musici als Ulf Hoelscher, Thomas Brandis en Aurele Nicolet.
Als soliste trad ze o a op met het „Kurpfälzische Kammerorchester“.
Ze is lid van het „Residentie Bach Ensemble“ en geeft regelmatig recitals met haar moeder Ursula Trede Boettcher.
In de kamermuziek is zij vooral geïnteresseerd in ongewone bezettingen en maakt naast het Trio Calliope ook deel uit van het Goldbergtrio voor fluit, altviool en cello.


Wat het trio voor mij betekent:
Wat het voor mij bijzonder maakt is naast het fantastische repertoire het feit dat ik de basstem ben, een soort Cello-functie heb.
Normaal gesproken ben je als altvioliste vaak de middenstem, in het orkest, in een Strijkkwartet of andere kamermuziek, of de melodiestem als je bvb met piano samenspeelt.
Deze bezetting geeft mij de mogelijkheid de muziek letterlijk vanuit een ander perspectief te benaderen wat heel verrijkend is.
En bovendien vind ik het heerlijk en inspirerend om met deze fantastische collega’s samen te werken.

IMG_0033_edited.png

Momoko Noguchi

Begon op vijfjarige leeftijd viool te spelen met de 'Suzuki-methode'.Eindigde de Tokyo University of Music and Fine Arts en ging toen naar de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, Duitsland.
Zij heeft gestudeerd bij Kiyoshi Okayama in Tokio en Winfried Rüssmann in Hamburg en volgde masterklassen met Norbert Brainin voor zowel solo als kamermuziek.
Sinds haar studietijd in Hamburg is zij lid van het Residentie Orkest Den Haag en heeft achtereenvolgens verschillende functies vervuld,

zoals die van plaatsvervangende aanvoerder van de tweede violen en van tweede concertmeester.
Naast haar orkestbaan treedt ze regelmatig op als solist en speelt veel kamermuziekconcerten met haar eigen ensembles, het Strijktrio Calliope en het Duo Eos.

Wat het trio voor mij betekent:
Levenselixer.
Het kamermuziekspelen met goede kameraden geeft mij veel energie en lust
in mijn leven.
Ik ben sowieso een levensgenieter,maar ik kon met deze dames nog meer
plezier (her)ontdekken in mijn muziekleven.

bottom of page